Nieuwe telefoon uitzoeken?

providerEr komt een moment dat je een bericht of belletje krijgt van je provider dat je weer een nieuwe telefoon mag gaan uitzoeken. Leuk en goed nieuws natuurlijk! Sommige mensen denken dat dit helemaal gratis is, maar die mensen komen helaas bedrogen uit. Een mobiele telefoon in combinatie met een abonnement is doorgaans gewoon door jezelf betaald. Huh, denk je misschien? Laat mij dat even uitleggen in dit artikel..

Telefoon bij abonnement

Wanneer je namelijk een telefoon bij je abonnement krijgt, is dit meestal gewoon doorberekend in je maandelijkse abonnement bedrag. De provider geeft je de telefoon in combinatie met een abonnement dat bestaat uit belminuten, data en sms berichten. Daarnaast zit er vaak een bedrag in het abonnement voor de telefoon, die je dus zogenaamd ‘gratis‘ krijgt. Slimme consumenten wisten dit natuurlijk al lang. Als je namelijk bij dezelfde providers gaat kijken voor een sim only abonnement (dat is een abonnement zonder telefoon erbij) dan betaal je doorgaans veel minder per maand.

Er is natuurlijk ook niet echt iets mis met een bedrag per maand betalen voor je telefoon. Sommige mensen hebben namelijk niet het geld beschikbaar om een los toestel te kopen. Die prijzen zijn namelijk vaak enkele honderden euro’s en met deze deals ben je in staat om toch een nieuw model smartphone in je bezit te hebben zonder direct het geld beschikbaar te hebben. Wel belangrijk om je dit te realiseren.

Nu moet ik zeggen dat dit tegenwoordig een stuk beter geregeld is, vroeger werd er nogal geheimzinnig gedaan over deze deals door de providers. Tegenwoordig is het een stuk duidelijker. Je sluit nu een sim only abonnement af en kunt vervolgens een lening afsluiten voor de telefoon. Je leent dus in feite het geld en betaald een los bedrag aan de provider voor het toestel. Zo moet het voor consumenten een stuk duidelijker worden wat ze nu precies voor kosten maken.

Online abonnement afsluiten

telefoon abonnementen vergelijkenVroeger was het zo dat je een telefoonabonnement voornamelijk in een winkel kon afsluiten. En alhoewel nog steeds veel mensen dit doen, er zijn immers veel telefoonwinkels, kun je ook heel gemakkelijk online je abonnement afsluiten. Diverse websites kunnen je hierbij helpen om een goed overzicht te krijgen van de verschillende providers die er zijn. Zo kun je op deze pagina veel goede sim only deals vinden.