Hangende borsten laten liften

Naarmate vrouwen ouder worden zullen de borsten niet de stevigheid behouden. Om verschillende redenen kunnen borsten gaan hangen. Zwangerschap of het verliezen van veel gezicht zijn twee redenen waarom borsten volume verliezen en gaan hangen. Dit kan echter ook gebeuren door het ouder worden. Hangende borsten worden door veel mensen als onaantrekkelijk ervaren.

borstlifting

Steeds meer vrouwen kiezen er dan ook voor om hangende borsten te laten liften. Deze keuze wordt ook steeds meer gemaakt omdat plastisch chirurgen steeds beter worden in de behandeling. De resultaten van een ingreep zijn vrijwel altijd succesvol en worden door vrouwen als een groot succes ervaren. Als jij last hebt van hangende borsten dan kan je overwegen om deze te laten liften.

Borstlifting door wegnemen van overtollige huid

Een oorzaak van hangende borsten kan zijn het losser komen te zitten van de huis. Wanneer bijvoorbeeld de borsten gedurende een zwangerschap en borstvoeding sterk in formaat zijn toegenomen en later weer afgenomen dan is de huis opgerekt. Het gevolg hiervan is dat de borsten gaan hangen door overtollige huid. Het klierweefsel in de borsten is nog wel voldoende voor een mooi volume. Doordat de huid echter losser is gaan zitten zijn de borsten lager komen te hangen. Dit kan verholpen worden met een borstlifting door het wegnemen van overtollige huid. De borsten komen dan letterlijk weer strakker in je vel te zitten. Wanneer nodig kan bij deze ingreep door de plastisch chirurg ook de tepel verplaatst worden.

Liften van borsten in combinatie met implantaten

Het kan ook zijn dat borsten zijn gaan hangen door de afname van klierweefsel. In dit geval is het wegnemen van overtollige huid niet voldoende om de borsten weer een mooie vorm te geven. In overleg met de plastisch chirurg kan in dit geval gekozen worden om de hangende borsten te laten liften en ook implantaten te plaatsen. De borsten zullen daardoor gelift worden en ook meteen in volume toenemen. Een consultatie met de plastisch chirurg is bij het laten liften van hangende borsten altijd noodzakelijk. Men moet namelijk bespreken wat het eindresultaat is dat zij graag zouden willen. De chirurg kan tijdens het consult reƫle verwachtingen scheppen zodat men tevreden zal zijn met het resultaat.